TRABZON / MAÇKA - Maçka Şehit Eren Bülbül Anadolu İmam Hatip Lisesi

Mrt

Dinî gün ve gecelerde okul-içi dışı günün anlam ve önemini belirten programlar yapılması kapsamında ilçe müftülüğümüz tarafından okulumuz öğrencilerine Üç Aylar konusunda seminer verildi. Emeği geçenlere teşekkür ederiz.

Mrt

12 Mart İstiklal Marşımızın Kabulü Etkinlikleri kapsamında pano hazırladık, öğrencilerimize Mehmet Akif Ersoy'un hayatı ile ilgili belgesel izlettik ve öğrencilerimizle birlikte İstiklal Marşımızın on kıtasını ezbere okuduk.

Mrt

"Sportif etkinlikler kapsamında; Gençlik ve Spor Bakanlığı ile işbirliği yapılarak öğrencilerin ilgi duyduğu alanlara yönelik (futbol, basketbol, voleybol, hentbol, badminton, masa tenisi, eskrim, atletizm, güreş, okçuluk, atıcılık, binicilik, dağcılık, izcilik, su sporları (yüzme, atlama, su topu, rafting, yelken), savunma sporları (karate, tekvando, judo), satranç etkinlikleri ) vb. alanlarda okul takımları oluşturulur. Her öğrencinin kendini bir spor dalında geliştirmesi için fırsatlar sunulur. Spor müsabakalarına katılımları teşvik edilir." çalışması kapsamında okulumuzda satranç turnuvası düzenlenerek dereceye giren öğrencilerimiz ödüllendirilmiştir.

Mrt

Okursuz Kütüphane Kalmasın Projesi kapsamında "Öğretmenim Ne Okuyor?" etkinliğini gerçekleştirdik. #okursuzkütüphanekalmasın

Şbt

İlçe Müftülüğümüz tarafından öğrencilerimize Üç Aylar'la ilgili seminer verildi. İlçe Müftülüğümüze teşekkür ederiz.

Şbt

Okursuz Kütüphane Kalmasın Projesi kapsamında okunan şiirlerden seçilen mısralarla okuma panosu oluşturuldu. #okursuzkütüphanekalmasın

Şbt

Okursuz Kütüphane Kalmasın Projesi kapsamında bu ayın önerilen kitabı Antoine de Saint-Exupery'nin KÜÇÜK PRENS adlı kitabıdır. #okursuzkütüphanekalmasın

Şbt

Okulumuzda her hafta farklı saatlerde dersin ilk 20 dakikasında kitap okuma saati gerçekleştiriyoruz. #okursuzkütüphanekalmasın

Ock

Okulumuz öğretmenlerine kahvaltı eşliğinde protokol ve resmî yazışma kuralları kapsamında seminer verildi. Emeği geçenlere teşekkür ederiz.

Ock

Öğrencilerin yorum ve muhakeme gücünü artırmak amacıyla meslek derslerinde MEB Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan meslek dersleri çoktan seçmeli soruları öğrencilerimize test şeklinde vererek meslek dersleri soru çözüm saati uygulaması gerçekleştirdik. Emeği geçenlerden Allah razı olsun.

Ock

Okulumuzda oluşturulan U düzenine uygun ve ses düzeni olan Kur'an Okuma Odasında öğrencilerimizle beraber ders işledik. Emeği geçenlerden Allah razı olsun.

Ock

Maçka Merkez Camisi'nde, öğrencilerimize yönelik "Sabah Namazı Buluşması" düzenledik. Namaz sonrasında Maçka Müftülüğü öğrencilerimize sabah kahvaltısı ikramında bulundular. İlçe Müftülüğümüze teşekkür ederiz.

Aklınla Verimli Yaşa

Ock

Öğrencilerde millî, manevi değerlerinin gelişimine katkı sunmak, şiir ve edebiyat alanında yazılan önemli şairleri tanımalarını sağlamak, edebiyat alanında iz bırakan şiir, kıta ve beyitleri okumaları, ezberlemeleri ve yorumlamalarını sağlamak üzere öğrencilerimize şiirler dağıtılıp ezberleri alındı. Emeği geçenlerden Allah razı olsun.

Ara

Maçka Şehit Eren Bülbül Anadolu İmam Hatip Lisesinin, Millî Eğitim Bakanlığı tarafından onaylı "Yükseköğretime Hazırlık" konusunda yürütmüş olduğu "Başlamak Başarmaktır" adlı proje çalışmaları Okul Müdürü Sayın Hüseyin Yoldaş, Müdür Başyardımcısı Faik Turan, Fizik Öğretmeni Yunus Emre Özbak, Coğrafya Öğretmeni Murteza Tüfek, Rehber Öğretmeni Ahmet Uğur Yüce, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Neşat Samat koordinatörlüğünde büyük bir hızla devam ediyor.