TRABZON / MAÇKA - Maçka Şehit Eren Bülbül Anadolu İmam Hatip Lisesi

Nis

Öğrenciyi Tanıma teknikleri. (Anket, görüşme, gözlem, problem tarama listesi, sosyogram vb.) konulu sunum rehber öğretmenimiz tarafından gerçekleştirildi. Öğretcilerimizi daha iyi tanımak ve ihtiyaçlarına cevap verebilmek amacıyla öprenci bilgi formu, yaşam pencerem ve bana kendini anlat formları uygulandı.

Nis

Okulumuz 9. sınıf öğrencileri tarafından biyoloji öğretmenimiz rehberliğinde okul bahçemizde çiçeklendirme, çimlendirme ve ağaçlandırma çalışması yapılmıştır.

Nis

2. Dönem ara tatil için öğrencilerin ve ailelerin genel şartları göz önünde bulundurularak planlama dâhilinde öğrencilerimize çözmeleri için testler dağıtılmış olup whatsapp gruplarında testlerin çözümü noktasında uyarılarda bulunuldu. Ara tatil döneminde koç öğretmenlerimiz, öğrencilerini YKS çalışmaları konusunda takip ettiler. Öğrencilerimize test dağıtımını gerçekleştiren ve takibini sağlayan koç öğretmenlerimize teşekkür eder, çalışmalarında kolaylıklar dileriz.

Mrt

Öğrencilerde milli, manevi değerlerinin gelişimine katkı sunmak, şiir ve edebiyat alanında yazılan önemli şairleri tanımalarını sağlamak, edebiyat alanında iz bırakan şiir, kıta ve beyitleri okumaları, ezberlemeleri ve yorumlanalarını sağlamak üzere etkinlikler gerçekleştirildi.

Mrt

Öğrenci merkezli eğitim, aktif öğrenme, merak uyandırma, etkili sınıf yönetimi ve olumlu sınıf ortamı oluşturma konusunda öğretmenler ve yöneticilerle beyin fırtanası yapıldı.

Mrt

Milli ve manevi değerler kapsamında 18 Mart Zaferi ve şehitlerimizi anma programı gerçekleştirdik.

Mrt

Eğitim içerikleri ile uygulamaları izlemek, değerlendirmek, öğretim birlikteliğini sağlamak amacıyla tüm branş öğretmenlerimizle birlikte öğrenci başarı grafiklerini ve analizlerini değerlendirmek üzere Okul Müdürümüz Hüseyin YOLDAŞ öncülüğünde toplantı gerçekleştirdik. Elde ettiğimiz sonuçlar doğrultusunda verilen kararlara göre gerekli yönlendirmeleri yapmak üzere çalışmalar gerçekleştirdik.

Mrt

Okulumuzda bulunan bank sayısını arttırarak öğrencilerimizin bahçe de oturma alanlarını genişlettik. Ayrıca okulumuzun arka bahçesinde bulunan ağaçlar ve yol kenarları boyanarak çevre düzenlemesi yapıldı.

Mrt

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'nün bünyesinde okulumuzda gerçekleştireceğimiz Genç Muhafızlar Hafızlık ve Genç Bilaller ezan okuma yarışmasına okulumuz ev sahipliği yapacaktır.

Mrt

12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü kapsamında okulumuz öğrencilerine Mehmet Akif Ersoy'un hayati ve İstiklal Marşımızın yazılış süreci ile ilgili belgesel seyrettirdik.

Şbt

Öğrencilerin yeteneklerini geliştirmek, onlara destek olmak için okulumuzda karikatür yarısması düzenledik. Emeği geçenlere teşekkür ederiz.

Şbt

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Mesleki Uygulama Esasları çerçevesinde, Kur'an-ı Kerim, Hitabet ve Mesleki Uygulama dersleri kapsamında öğrencilerimizin imam hatiplik, müezzinlik, vaizlik ve Kur'an Kursu öğreticiliği uygulamaları meslek öğretmenlerimizin etkin katılımıyla planlanıp gerçekleştirildi. Emeği geçenlerden Allah razı olsun.

Şbt

Okulda karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri konusunda toplantı gerçekleştirdik.

Şbt

Haftanın Ayeti, Haftanın Hadisi etkinliği doğrultusunda okul panomuzu hazırladık. Yaşadığımız deprem felâketi sonrasında milletçe gösterdiğimiz birlik ve beraberlik bize şu ayet ve hadisleri hatırlattı:

Müminler ancak kardeştirler."

(Hucurat: 10)

"Mü'minler birbirlerini sevmekte, birbirlerine acımakta ve birbirlerini korumakta bir vücuda benzerler. Vücudun bir uzvu hasta olduğu zaman, diğer uzuvlar da bu sebeple uykusuzluğa ve ateşli hastalığa tutulurlar."

(Buharî, Edeb 27; Müslim, Birr 66)

Şbt

11 ve 12. sınıflarımıza yönelik TYT-AYT performans değerlendirme çalışması uyguladık ve sonuçları sosyal ağlar üzerinden veli ve öğrencilere bireysel olarak duyurduk. Yapılan sınavlarla ilgili analizler yaparak eksik ve yetersiz konuların telafisi sağlandı.