T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
TRABZON / MAÇKA - Maçka Şehit Eren Bülbül Anadolu İmam Hatip Lisesi

Üniversiteye Giriş Sınav Sistemi Değişti

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, milyonlarca öğrencinin beklediği yeni üniversiteye giriş sistemini bugün açıkladı. YGS- LYS yerine gelecek yeni sistemin adı ‘Yükseköğretim Kurumları Sınavı’ oldu.

Yeni sınav sistmi cumartesi günü iki oturumda yapılacak ve beş puan türü olacak. Yabancı dil sınavına girmek isteyen adaylar aynı hafta sonu pazar günü sınava girecek. Sınavlara ilişkin detaylar ise şöyle sıralandı.

2018-2019 eğitim öğretim yılında sınavın yeni adı Yükseköğretim Kurumları Sınavı’dır. Adaylar iki ayrı oturuma katılacaklar. İlk oturumda temel yeterlilik esas alınacak.
Akıl yürütme, muhasebe odaklı sözel ve sayısal bilgileri yani Türkçe’yi doğru kullanma, okuduğunu anlama.
Öğleden sonraki ikinci oturumda lise müfredatına dair bilgiler esas alınacak. Yükseköğretim Kurumları Sınavı, haziran ayının bir hafta sonu yapılacak.Türkçe ve temel yeterlilik sınavlarından oluşan Türkçe ve matematik sınavları Milli Eğitim’in ortak müfredatına dayalı olacak. Bütün adayların birinci oturuma girmesi zorunlu. Bu oturumdan sonra öğle arası verilecek.
Birinci oturum 40 Türkçe, 40 Matematik sorularından oluşacak. Bu sınavın sonucu adayların temel yeterlilik testi sonucunu belirleyecek.

İkinci oturumda Türk Dili ve Edebiyatı-Coğrafya 1, Sosyal Bilimler, Matematik ve Fen Bilimleri olmak üzere dört test yer alacak, sorular geçtiğimiz senelerde olduğu gibi bu sınavda da müfredata dayalı olacaktır.

Cumartesi günü öğleden sonra gerçekleştirilecek olan ikinci oturumda, 40 adet Türk Dili ve Edebiyatı-Coğrafya 1, 40 adet Sosyal Bilimler (Tarih, Coğrafya 2, Felsefe Grubu, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi), 40 adet Matematik ve 40 adet Fen Bilimleri sorularından oluşmak üzere dört test yer alacak.

Yabancı Dil sınavı ise aynı hafta sonu Pazar günü tek oturumda gerçekleştirilecek ve soru sayısı 80 olacaktır.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 12.10.2017 - Güncelleme: 12.10.2017 16:46 - Görüntülenme: 302
  Beğen | 0  kişi beğendi